Află de aici cum să utilizezi cristalele naturale şi pietrele semipreţioase, astfel încât să lucreze în avantajul tău ca parteneri de încredere.

Intotdeauna pe prima pagina apare cel mai recent articol publicat.
Citeste in ARHIVA BLOG si alte articole interesante publicate in lunile anterioare.
Textele si fotografiile apartin www.kristale.ro & www.acvaria.com

Tipuri accesibile de cristaloterapie


Virtutile vindecatoare si protectoare ale cristalelor nu mai sunt deloc o surpriza. Cristaloterapia a devenit, alaturi de alte metode alternative de mentinere a sanatatii, o practica destul de raspandita in adeptii altor metode de vindecare. Cristaloterapia nu este neapatat o practica sofisticata, ci va puteti bucura de efectele binefacatoare ale cristalelor asupra organismului dv. din exterior in interior chiar si prin metode mult mai accesibile. 

1. MASAJ, REFLEXOTERAPIE, PRESOPUNCTURA 

Cu pietrele netezite se poate face: 

  • masaj in zonele dureroase (ceafa, frunte, genunchi, spate etc). Pentru aceasta nu e nevoie de pregatire de specialitate, ci doar de o cunoastere a propriului organism, ca sa actionati prin masaj local ori de cate ori simtiti nevoia. 

  • reflexoterapie si presopunctura in punctele specifice acestor doua terapii. Aveti nevoie de o minima initiere in aceste domenii, pentru a cunoaste zonele reflexogene din corp, pentru a actiona asupra punctelor care corepund anumitor afectiuni. Exista zeci de carti despre aceste domenii, pentru a aplica terapiile la domiciliu. 


RECOMANDARE: pentru masaj, reflexoterapie sau prsopunctura recomandam PIETRELE RULATE, PIETRELE PLATE (disc), SFERELE. 2. RELAXARE CU CRISTALE 

Nu trebuie sa fiti un expert in folosirea cristalelor pentru a beneficia de efectele cristalelor prin simpla lor asezare in diverse locuri pe corpul dv. Oricand va permiteti o clipa de ragaz - inainte de a adormi, cand va uitati la televizor, intins in pat, cand faceti un tratament cosmetic, cand cititi - amintiti-va de cristalele dv. Senzatia de revigorare si relaxare se va instala imediat, noptile vor fi calme, somnul linistit, cu vise, si, in timp, starea de sanatate va cunoaste ameliorari simtitoare. Ca sa nu mai amintim si de protectia pe care cristalele vi-o confera cat timp le aveti prin preajma! 
RECOMANDAM: pentru acest tip de cristaloterapie, recomandam SFERELE, PIETRELE RULATE, DISCURILE.

Câţiva paşi simpli în terapia cu cristale
  1. ALEGEREA CRISTALELOR. Achizitionati cristalele potrivite, ecomandate de terapeuţi sau despre are v-aţi informat serios înainte.
  2. CURATAREA SI PURIFICAREA: Purificaţi cristalele pentru terapie conform procedurii de purificare (Citiţi aici despre PURIFICARE) Înainte de terapia propriu-zisă mai spălaţi odată pietrele cu apă rece sau calda inainte de utilizare.
  3. INCARCAREA SI PROGRAMAREA: Inainte de a le aseza pe locurile respective, ganditi-va la efectele pe care doriti sa vi le confere, eventual verbalizati scopul sub forma: ochii mei se vor linisti, stresul dispare, inima se calmeaza etc. 
  4. ASEZAREA IN LOCURILE POTRIVITE: Asezati aceste pietre (reci sau calde, depinde cum simtiti nevoia) in locurile cu probleme, in zona organelor bolnave, pe ochi, pe gat, pe piept, pe chakre, pe frunte, pe ceafa, pe spate, pe plexul solar etc. Pentru a le incalzi, lasati-le cateva minute in apa fierbinte, iar pentru a le raci - in apa rece. 
  5. TERAPIA PROPRIU-ZISA: Ramaneti relaxat cel putin 30 de minute in aceasta stare de bine pe care cristalele o ofera. Repetati ori de cate ori simtiti nevoia. Puteti combina cu meloterapie sau aromoterapie (aceasta din urma, insa, nu trebuie aplicata la intamplare, ci alegand cu atentie aromele pentru scopul urmarit). 
  6. PASTRAREA STARII DE BINE: La final, puteti pastra cristalele langa pat, sub pat, sub perna, pentru ca ele continua sa va ajute prin energiile benefice pe care le degaja in mediul inconjurator. 
  7. RECUNOSTINTA SI ATITUDINEA POZITIVA: Dupa mica dv. terapie de acasa, multumiti in gand cristalelor, bucurati-va de starea de bine pe care tocmai ati primit-o, asezati-le intr-un loc de cinste, nu le ignorati, purificati-le, reincarcati-le, tratati-le cu respect si iubire. Gandul bun transmis catre pietre, precum si increderea absoluta in ajutorul lor, influenteaza vindecarea mai mult decat orice terapie! 
3. CRISTALOTERAPIA DE CONTACT

Este probabil cea mai frecventă formă de terapie cu cristale ce se bazeaza pe purtarea unuia sau mai multor cristale asupra dv. permanent, sub forma de bijuterie sau talisman. 

In timp, energia cristalului va face corp comun cu dv. si va va ameliora starea generala pe toate planurile. Fiecare cristale detine o serie de efecte tamaduitoare asupra corpului fizic. Prin cristaloterapie aplicata permanent sau ocazional transmiteti organelor bolnave un plus de energie care in timp va echilibra functionarea acestora. 

Cititi informatii despre cristale pentru a alege pietrele cu efecte asupra anumitor boli, zone, organe, afectiuni, dezechilibre fizice sau psihice. 


IMPORTANT: pentru că se numeşte terapie de contact, este necesar ca piatra să intre în contact cu pielea dv. Sigur, cristalul este benefic şi dacă e purtat peste îmbrăcăminte sau dacă este ţinut în preajma dv., ca obiect de decor, dar terapia de contact implică apropierea directa de piele.RECOMANDĂM: pentru această formă de terapie este bun orice tip de cristale.A scris pentru kristale.ro: Dana Mîndru
MAGAZIN ONLINE: WWW.KRISTALE.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu