Află de aici cum să utilizezi cristalele naturale şi pietrele semipreţioase, astfel încât să lucreze în avantajul tău ca parteneri de încredere.

Intotdeauna pe prima pagina apare cel mai recent articol publicat.
Citeste in ARHIVA BLOG si alte articole interesante publicate in lunile anterioare.
Textele si fotografiile apartin www.kristale.ro & www.acvaria.com

TOP 20 - cele mai frumoase cristale

TOP 20 CELE MAI FRUMOASE CRISTALE
(Ordinea este relativa)
Mi-au trecut prin mână mii de exemplare de cristale şi, de fiecare dată când descopăr un cristal nou, sunt tentată să spun: Da, acesta e cel maif rumos cristal. De atunci am adunat exemplare din peste 130 de tipuri diferite de cristale. Cum să realizez un top din 130 de varietăţi care mai de care mai superbe, mm? M-a fost foarte greu, ca atare m-am oprit doar la acestea. 
Când le privesc îmi dau seama ce pictor şi creator talentat este NATURA.
1. LEOPARDIT


2. CRISOCOLA

3. MALAHIT
4. AGAT DE BOTSWANA

5. ARAGONIT


6. FLUORIT

8. RUBIN

9. RODOCROZIT

10. LAPIS LAZULI11. SODALIT

12. RODONIT


13. UNAKIT


14. SELENIT15. SAFIR


16. OCHI DE PISICA


17. LABRADORIT

18. AMETIST

19. AMETRIN


20. AGATA ALBAA scris pentru kristale.ro: Dana Mîndru
MAGAZIN ONLINE: WWW.KRISTALE.RO

Ce sunt PIETRELE RULATE? CUMPARA PUETRE RULATEPIETRELE NETEDE, PIETRELE RULATE sunt roci si pietre in forma naturala, neprelucrata, rotunjite, fara niciun sistem de prindere. 
Se numesc PIETRE RULATE (in engleza "tumbled stone", tumbled = rostogolit) deoarece, de la forma lor naturala bruta, colturoasa, imperfecta, neaspectuoasa, asa cum arata ele la extractie din adancul pamantului, cristalele au fost supuse unui proces de "erodare fortata" prin rotirea/rostogolirea lor intr-un tambur cu apa si nisip - si cu alte substante abrazive - proces care a netezit colturile, a ameliorat imperfectiunile si aspectul mat, transformandu-le in frumoase pietre rotunjite. Pe langa varfuri, roci brute si geode, pietrele rulate sunt forma cea mai apropiata de natura a cristalelor. 


 CUMPARA PIETRE RULATE


A scris pentru kristale.ro: Dana Mîndru
MAGAZIN ONLINE: WWW.KRISTALE.RO

La ce folosesc cristalele?

 Un cristal, sub orice forma ar fi, nu e doar un obiect de decor pe care il uitati pe un raft in vitrina, ci poate fi mai mult de atat! Este si o sursa de energie, este si un scut protector, este si un "absorbant" de energii nocive, dar poate fi si un simbol al unui scop pe care doriti sa il atingeti. 
Cand plasati cristalul undeva in incapere, e bine sa il programati mental cu un tel bine conturat. Ori de cate ori veti privi acest obiect, practic va reinnoiti telul, ceva renaste de fiecare data in interiorul dv. pentru a va urma calea spre ce v-ati propus. 
Obiectul simbolic este materializarea scopului dv. Nu el, singur, face minuni, ci dv., pentru ca, privindu-l, va amintiti mereu ce anume va doriti. Programarea mentala (initiala sau repetata din cand in cand asupra obiectului) este foarte importanta pentru ca scopul sa devina realitate cat mai curand! 
Pietrele pot fi folosite ca: 

1. TALISMAN PERSONAL 
Dacă, la programarea iniţială, i se conferă un anumit rol, cristalul devine talismanul nostru personal ce va atrage asupra noastră scopul pe care i l-am cerut.
2. SCUT PROTECTOR
Asezat in casa, la birou, in baie, in dormitor, in buzunar, in geanta, in portofel, in penar, sub perna, in torpedoul masinii etc. Pot fi folosite si in COMBINATII de mai multe cristale. Cristalele diferite nu se resping, dimpotriva, isi pot uni fortele in beneficiul purtatorului. 
3. OBIECT DE SUSTINERE
Uneori avem nevoie de ceva de care sa ne agatam sperantele, sa ne vizualizam dorinţele, şi cristalul poate deveni ancora noastră, firul nevăzut ce ne leagă de scopul ales. Îi conferim cristalului rolul de a ne ajuta să vizualizăm ce ne dorim şi, ori de câte ori atingem sau privim cristalul de suport, practic reactivăm dorinţa şi repetăm vizualizarea.
4. ELEMENTE DE DECOR SAU DE PODOABĂ
Nu numai că sunt benefice pentru energiile pe care le transmit în jur, ci cristalele sunt şi frumoase, colorate, perfecte pentru a ne înfrumuseţa viaţa, casa, aspectul exterior.
5. INSTRUMENT DE CRISTALOTERAPIE. 
Ţinută în mână, piatra relaxeaza, detensioneaza, racoreste. Alezată constant pe locurile bolbave sau pe chakre, in timp, amelioreaza starea de sanatate. Poate fi folosită şi la presopunctură sau masaj.
5. REMEDII FENG-SHUI 
Dacă sunt aşezate in zonele mentionate pe harta bagua  in functie de elementul pe care il reprezinta, ele activează zonele specifice dintr-o încăpere, echilibrând astfel şi domeniile existenţei pe care zonele respective le reprezintă.

A scris pentru kristale.ro: Dana Mîndru
MAGAZIN ONLINE: WWW.KRISTALE.RO

Cum asezati cristalele in zonele favorabile Feng-Shui?

Mediul in care traiti este foarte important pentru a avea o viata linistita si armonioasa. 

Orice spatiu, privit la nivel micro (o incapere) sau macro (o cladire intreaga), analizat in plan, ca si cum l-ati privi de sus, este impartit in 9 zone de influenta (directii) care formeaza ceea ce, in Feng Shui, se numeste harta Bagua (sau Pa-Kua).


Activarea unei astfel de zone cu unul din cele 5 elemente echilibreaza, activeaza sau amplifica si planurile vietii omului corespondente acestei zone. 

* Pentru a echilibra planul reprezentat de cele 9 zone de influenta, asezati in zona indicata obiecte care reprezinta elementul corespondent. * Pentru a activa sau amplifica planul reprezentat de cele 9 zone de influenta, asezati aici obiecte care reprezinta elementul care alimenteaza (creste) elementul corespondent. 


* Creati o schita a spatiului pe care doriti sa il reamenajati dupa principii Feng Shui. (S* Creati o schita a spatiului pe care doriti sa il reamenajati dupa principii Feng Shui. (Se poate aplica asupra planului casei, asupra curtii, daca stati la casa, asupra apartamentului, daca stati la bloc, asupra tuturor camerelor analizate separat, asupra firmei sau biroului unde lucrati, inclusiv asupra pupitrului/zonei dv. de lucru.)* Asezati harta Bagua peste schita incaperii studiate si impartiti camera in 9 sectoare patrate egale, ca la X-0. Important: latura de baza a hartii va fi suprapusa peste peretele pe care se afla usa de la intrare in camera/casa.* Daca incaperea nu e perfect patrata, extindeti patratul Bagua pana acopera toata camera. Daca locuinta/casa nu este perfect patrata, extindeti patratul pentru a acoperi complet schita pornind de la peretele cu usa de la intrare, chiar daca vor ramane unele zone in afara hartii si chiar daca vor lipsi unele zone din harta.
*  Din pragul usii - care va fi undeva in zona de jos a tabelului, pe latura NORD-EST + NORD + NORD-EST - delimitati in incapere cele 9 zone indicate in tabel: fiecare patrat din jurul colturilor camerei sau de la mijlocul laturilor camerei, fiecarte avand un element specific (deci o anumita energie specifica) si o simbolistica specifica. (Ca o comparatie, asa cum astrograma natala cuprinde 12 zodii si case astrologice pentru a descrie viata unui om pe 12 planuri ale existentei, la fel si harta Bagua descrie viata omului privita pe 9 planuri.

* Mergeti in sectorul dorit al incaperii, asezati totul in deplina ordine si curatenie - ordinea e detaliul cel mai important in Feng Shui! - si amplasati aici simboluri specifice elementului care guverneaza zona (forme, culori, obiecte) sau remediile Feng-Shui recomandate, pentru a echilibra acel plan, in care simtiti ca lucrurile nu merg chiar atat de bine in viata dv. pe acel plan.


* Obiectele simbolice - remediile Feng Shui - pot sta oriunde in acest sector, la vedere sau nu: pe un raft, pe mobila, pe pervaz, agatate intr-o planta sau de o clanta, dar nu neaparat pe jos. Tratati-le cu respect, doar investiti in ele un rol, ele vor fi obiecte desemnate de dv. sa indeplineasca o misiune, si atat timp cat dv. le vedeti acolo, le stiti acolo si constientizati rolul lor benefic asupra vietii dv., ele vor regla, in timp, existenta dv. pe palierele asupra carora intervenit cu aceste mici detalii elementare.* Mergeti in sectorul dorit al incaperii, asezati totul in deplina ordine si curatenie - ordinea e detaliul cel mai important in Feng Shui! - si amplasati aici simboluri specifice elementului care guverneaza zona (forme, culori, obiecte) sau remediile Feng-Shui recomandate, pentru a echilibra acel plan, in care simtiti ca lucrurile nu merg chiar atat de bine in viata dv. pe acel plan.* Obiectele simbolice - remediile Feng Shui - pot sta oriunde in acest sector, la vedere sau nu: pe un raft, pe mobila, pe pervaz, agatate intr-o planta sau de o clanta, dar nu neaparat pe jos. Tratati-le cu respect, doar investiti in ele un rol, ele vor fi obiecte desemnate de dv. sa indeplineasca o misiune, si atat timp cat dv. le vedeti acolo, le stiti acolo si constientizati rolul lor benefic asupra vietii dv., ele vor regla, in timp, existenta dv. pe palierele asupra carora intervenit cu aceste mici detalii elementare.* Mergeti in sectorul dorit al incaperii, asezati totul in deplina ordine si curatenie - ordinea e detaliul cel mai important in Feng Shui! - si amplasati aici simboluri specifice elementului care guverneaza zona (forme, culori, obiecte) sau remediile Feng-Shui recomandate, pentru a echilibra acel plan, in care simtiti ca lucrurile nu merg chiar atat de bine in viata dv. pe acel plan.* Obiectele simbolice - remediile Feng Shui - pot sta oriunde in acest sector, la vedere sau nu: pe un raft, pe mobila, pe pervaz, agatate intr-o planta sau de o clanta, dar nu neaparat pe jos. Tratati-le cu respect, doar investiti in ele un rol, ele vor fi obiecte desemnate de dv. sa indeplineasca o misiune, si atat timp cat dv. le vedeti acolo, le stiti acolo si constientizati rolul lor benefic asupra vietii dv., ele vor regla, in timp, existenta dv. pe palierele asupra carora intervenit cu aceste mici detalii elementare.

RECOMANDARI DE POZITIONARE IN INCAPERE IN FUNCTIE DE CULOAREA PIETREI 


Elementul FOC poate fi reprezentat de pietre ROZ, GRENA, ROSII
Elementul PAMANT poate fi reprezentat de pietre MARO, GALBENE, BEJ

Elementul METAL poate fi reprezentat de pietre GRI, ARGINTII, ALBE, AURII

Elementul APA poate fi reprezentat de pietre BLEUMARIN, ALBASTRE, NEGRE.

Elementul LEMN poate fi reprezentat de pietre VERDE DESCHIS, BLEU DESCHIS.Asezati piatra sau combinatia de pietre:

 • In zona de EST de pe harta Bagua - numita ZONA FAMILIEI SI A SANATATII daca nuanta dominanta a pietrelor este VERDE DESCHIS.

 1. In zona de NORD de pe harta Bagua - numita ZONA CARIEREI SI A DESTINULUI PROPRIU daca nuanta dominanta a pietrelor este ALBASTRU INCHIS, NEGRU, GRI, ALB.

 • In zona de SUD de pe harta Bagua - numita ZONA FAIMEI, A RESPECTULUI SOCIETATII, A RECUNOASTERII VALORII PERSONALE, A REUSITEI, A AFIRMARII DEPLINE daca nuanta dominanta a pietrelor este ROSIE, BLEU, VERDE DESCHIS.

 • In zona de VEST de pe harta Bagua - numita ZONA COPIILOR SI A CREATIVITATII PROPRII daca nuanta dominanta a pietrelor este ALBA, GRI, BEJ, MARO, CAFENIU, GALBEN, ORANGE. • In zona de NORD-VEST de pe harta Bagua - numita ZONA BINEFACATORILOR, A SUSTINATORILOR, A OAMENILOR DE AJUTOR daca nuanta dominanta a pietrelor este ALBA, GRI, BEJ, MARO, CAFENIU, GALBEN, ORANGE.

 • In zona de NORD-EST de pe harta Bagua - numita ZONA EDUCATIEI, A STUDIULUI, A CULTIVARII, A INTELEPCIUNII daca nuanta dominanta a pietrelor este ALBASTRU.
 • In zona de SUD-VEST - de pe harta Bagua - numita ZONA ROMANTISMULUI, A IUBIRII SI CASATORIEI, A RELATIILOR ARMONIOASE DE ORICE NATURA daca nuanta dominanta a pietrelor este ROZ, ROSIE.
 • In zona de SUD-EST- de pe harta Bagua - numita ZONA BOGATIEI, A PROSPERITATII, A ABUNDENTEI, A AVERII, A RESURSELOR PERSONALE daca nuanta dominanta a pietrelor este VERDE, ALBASTRU, VIOLET. 

A scris pentru kristale.ro: Dana Mîndru
MAGAZIN ONLINE: WWW.KRISTALE.RO

Despre amulete si talismane
AMULETELE SI TALISMANELE sunt mici obiecte simbolice, existente in toate culturile si traditiile popoarelor, carora li se atribuie o incarcatura spirituala sau magica, virtuti protectoare sau vindecatoare, auspicii norocoase sau calitati benefice pentru purtator. 

Diferenta dintre AMULETA si TALISMAN consta in rolul fiecareia: amuleta apara de anumite influente, in timp ce talismanul genereaza anumite aspecte (noroc, succes, iubire etc).
Simbolul difera de la o amuleta la alta, deoarece fiecare amuleta este dedicat unui anumit scop.

FOLOSIRE: Amuleta nu trebuie purificata. O purificare cu lumina solara, cu aer curat, cu muzica placuta sau sunet de clopotei de vant, o expunere la fumigatii sau acoperire de flori - ar fi de ajuns. Dupa aceasta purificare simpla, incarcati amuleta cu ganduri bune si dorintele pe care doriti sa le impliniti cu ajutorul amuletei. Amuletele nu se poarta ca bijuterii, dar le puteti purta permanent la dv.: in geanta, la chei, in buzunar, in portofel, in agenda, la telefon, in automobil, in masina, pe birou, agatate undeva in casa, intr-o planta de apartament, in casa de marcat etc. Asezati-o in locul in care petreceti cel mai mult timp sau intr-un loc unde sa o puteti vedea din orice directie. Daca o asezati undeva in casa, cel mai bine este sa o asezati in zonele de influenta descrise de harta Bagua, folosiuta in Feng Shui.Grile cu cristale: GRILA DE PROTECTIE

Pe un sablon simbolic - la alegerea dv. - puteti crea orice design simetric (sau nu) din cristale. Chiar si acele clipe cat aranjati grila pentru un anumit scop e o metoda de energizare si programare. Poate fi un moment relaxant, pentru ca in acel moment, cand asezati piatra cu piatra pe model, faceti de fapt o scurta meditatie. 

Simbolurile de plecare pot diferi, nu exista reguli clare in acest sens, alegeti un simbol important pentru scopul dv. O puteti realiza si pe fotografia dv sau a familiei! 
Puteti incerca pe simbolurile: inima, infinit, floarea vietii, spirale, astrograma natala, triunghiuri intrepatrunse, cerc, stea sau alte elemente de geometrie sacra. 

Mai intai trebuie sa-i gasiti un loc dedicat acestei grile, pentru a o lasa sa isi faca "treaba" in liniste. 
De exemplu, o vitrina, pe un dulap, sub un pat, intr-o cutie ascunsa in debara sau alte locuri in care nu umblati ca sa nu stricati menirea grilei.

Suportul poate varia, de la banala hartie de scris, pana la un pat de nisip, iarba din curtea casei, o bucata de lemn, o panza cu desenul de baza deja impregnat s.a.m.d.

Iata mai jos una din primele noastre incercari. GRILA DE PROTECTIE.

Porneste de la simbolul spiralei, pentru a sugera fluxul de energie pozitivacontinua in jurul locului sau persoanei careia i se adreseaza grila. 


 • In centru se afla un cluster de CELESTIT. 
 • Pe bratele spiralei, simetric, sunt asezate pietre brute mici de TURMALINA NEAGRA (si pietre rulate mici de CALCEDONIE, JASP ROSU. 
 • Pe colturile cadranului se afla 4 cristale angelice: LAPIS LAZULI, ca simbol al arhanghelului Mihail, MALAHIT, ca simbol al arhanghelului RAFAEL, CUART ROZ ca simbol al arhanghelului ARIEL, CITRIN ca simbol al arhanghelului GABRIEL.


  

Numarul cristalelor folosite nu conteaza, puneti cate doriti sau aveti, importanta e armonia pe care cristalele o creeaza pe model.


Dupa terminarea grilei, activati mental (dati-i simbolic "start") grila, transmiteti acestui pattern gandurile dv bune, de recunostinta si multumire pentru scopul pe care il va juca de acum in viata dv.


Bucurati-va de acest mic joc de programare cu cristale!
Dana Mîndru

Grile cu cristale: GRILA ABUNDENTEI

O metoda de a lucra cu pietrele o reprezinta GRILELE DE CRISTALE


Pe un sablon simbolic - la alegerea dv. - puteti crea orice design simetric (sau nu) din cristale. Chiar si acele clipe cat aranjati grila pentru un anumit scop e o metoda de energizare si programare. Poate fi un moment relaxant, pentru ca in acel moment, cand asezati piatra cu piatra pe model, faceti de fapt o scurta meditatie. 

Simbolurile de plecare pot diferi, nu exista reguli clare in acest sens, alegeti un simbol important pentru scopul dv. O puteti realiza si pe fotografia dv sau a familiei! Puteti incerca pe simbolurile: inima, infinit, floarea vietii, spirale, astrograma natala, triunghiuri intrepatrunse, cerc, stea sau alte elemente de geometrie sacra. Mai intai trebuie sa-i gasiti un loc dedicat acestei grile, pentru a o lasa sa isi faca "treaba" in liniste. De exemplu, o vitrina, pe un dulap, sub un pat, intr-o cutie ascunsa in debara sau alte locuri in care nu umblati ca sa nu stricati menirea grilei.

Suportul poate varia, de la banala hartie de scris, pana la un pat de nisip, iarba din curtea casei, o bucata de lemn, o panza cu desenul de baza deja impregnat s.a.m.d.
 Iata mai jos una din primele noastre incercari. GRILA ABUNDENTEI

Aceasta grila porneste de la simbolul INFINIT ca simbol al continuitatii. 
 • In centru se afla un cluster de AMETIST asezat pe un inel de HEMATIT
 • Pe bratele simbolului infinit, simetric, sunt asezate pietre verzi (aici PRASEM, AVENTURIN VERDE, AMAZONIT, HELIOTROP) si cristale de CITRIN. Acestea din urma sunt asezate pe mici monede chinezesti (folosite in feng-shui). 
 • In ochiurile simbolului infinit am asezat o piatra ALBA (aici CUART) si una NEAGRA (aici TURMALINA), pentru simbolul yin/yang, al echilibrului energiilor - si alte cateva monede norocoase chinezesti. 
 • La exterior, cu varful indreptat spre grila, se afla si cateva varfuri de CUART, pentru activarea acestei grile.
Cu un alt cristal - de exemplu varf de citrin - activati grila, miscand varful pe deasupra grilei, peste cristale asezate pe bratele sablonului.

Numarul cristalelor folosite nu conteaza, puneti cate doriti sau cate aveti, importanta e armonia pe care cristalele o creeaza pe model.
Dupa terminarea grilei, meditati, rugati-va, transmiteti acestui pattern gandurile dv bune, de recunostinta si multumire pentru scopul pe care il va juca de acum in viata dv.

Bucurati-va de acest mic joc de programare cu cristale!
Dana Mîndru

Corespondentele zodiacale ale cristalelor (2)


 CRISTALELE ZODIILOR

Ce simbolizeaza cristalul pentru fiecare zodie in functie de culoare? Ce cristale sa porti in functie de zodie? Care sunt cristalele recomandate zodiei tale?


Corespondentele zodiacale sunt pur orientative, pentru ca atunci cand te vei afla in fata unei vitrine pline cu pietre pretioase cu gandul sa alegi, cu siguranta iti va fi cumplit de greu sa selectezi doar una. Cristalul care te cheama e cel de care ai nevoie, vibratia lui va intra in tine si iti va oferi energia pozitiva pentru o viata echilibrata. O piatra pretioasa personala nu mai este demult un capriciu de lux, ci o protectie energetica pura de care ai nevoie. Cauta-ti cristalul personal sau – cumva - te va gasi el pe tine! 


Atractia pentru comorile pamantului a facut ca, dupa milioane de ani de tainuire in cotloane subterane, sa iasa la suprafata cristale de o frumusete rara. Pietrele pretioase, semipretioase, gemele sau - intr-un cuvant generic - cristalele au fost obiect de fascinatie din cele mai vechi timpuri. Li s-au atribuit puteri magice, calitati metafizice, influente astrale, dar, in fond, ascund in ele energii telurice si cosmice acumulate de milioane de ani in structura lor cristalina, care, odata iesita la lumina, radiaza in jur o farama din comoara lor ascunsa. 
Superstitiile, mitologia, spiritualitatea si literatura au semnalat prezenta cristalelor ca un subiect aparte, fascinant si misterios deopotriva. Pietrele pretioase sunt mentionate si in Vechiul Testament ca podoaba a pieptarului judecatii: „Sa faci apoi pieptarul judecatii cu maiestrie [...], sa-l faci de aur, de fir albastru, purpuriu si caramiziu, si de in subtire rasucit. [...]. In el sa tesi o tesatura de pietre, si anume patru randuri de pietre: in randul intai, un sardonix, un topaz si un smarald; in al doilea rand, un rubin, un safir, si un diamant; in al treilea rand, un opal, un agat si un ametist; in al patrulea rand, un crisolit, un onix si un jasp.” (Exodul 28). 

Corespondentele dintre astrologie si elementele lumii care ne inconjoara pot fi nenumarate. Avem culori zodiacale, sunete specifice zodiilor, mod de viata in relatie cu influentele astrale, vibratii comune care au putut fi corelate de-a lungul secolelor. Dar zodiile si-au gasit comunicarea si in lumea cristalelor, in functie de culorile specifice si planetele guvernatoare.

BERBEC. SCORPION. Cristale rosii 
Guvernate de Marte, cristalele ROSII maresc energia la cote maxime. Dau chef de viata, inspira la initiativa si imbie individul spre actiune, miscare, schimbare. Dau curaj si pasiune, fac omul sa actioneze chiar si in acele planuri la care nu ar fi indraznit sa spere. Recomandate pentru atingerea oricaror scopuri patronate de Marte: performante in sport, sex, curaj, energie fizica, afirmare, implinirea dorintelor proprii, succes, indrazneala, victorie in conflicte si competitii, suprematie, lupta. Sunt pietre care il fac pe purtator sa se evidentieze, sa se manifeste cu personalitate, sa atinga puterea, deci sunt pentru cei care vor sa devina primii in tot ce fac: sefi, directori, sportivi. Atrag succesul in domenii caracterizate de concurenta si lupta pentru afirmare. Amplifica si imbunatateste viata sexuala, sporind pasiunea erotica. Femeile il pot purta pentru a avea succes la barbatii, iar barbatii pentru a avea succes in fata adversarilor. Protejeaza impotriva atacurilor fizice si psihice, a ranilor, a violentei si agresivitatii sub orice forma, a greselilor din impulsivitate sau graba, a accidentelor. Mesajul lor: fii curajos, actioneaza, lupta, fii primul! 


TAUR. BALANTA. Cristale roz
Guvernate de Venus, cristalele ROZ emit o caldura tandra, o anume bucurie de viata, o pace interioara care atrage simpatia si iubirea pura. Relaxeaza trupul si mentalul, aduc calm in suflet si fericire pe chip. Sunt pietrele celor buni la suflet, a copiilor si adolescentilor, a oamenilor indragostiti si puri in interior. Aplaneaza conflictele, ajuta la exprimarea sentimentelor in forma lor cea mai sincera. Recomandate pentru atingerea oricaror scopuri patronate de Venus: iubire, casatorie, frumusete, bucurie, placere de a trai, intelegere, calm, armonie, talente artistice, senzualitate, prietenie, impacare, viata de familie, sarm personal. Mesajul cristalelor roz: fii bun, iubeste neconditionat, daruieste, fii tandru! 


GEMENI. FECIOARA. Cristale galbene
Guvernate de Mercur, cristalele GALBENE deschid spre cunoastere si comunicare, spre informatie si relationare, spre dezvoltarea intelectuala si inter-conectare la nivel mental si spiritual cu lumea din jur. Confera flexibilitate si adaptabilitate in plan relational si intelectual, ajuta la dezvoltarea mentala, faciliteaza comunicarea, maresc sociabilitatea, capacitatea de expresie, deschid noi cai de explorat in plan mental, intelectual sau relational, ajuta la intrarea in contact cu semenii. Recomandate comunicatorilor, profesorilor, scriitorilor, oamenilor de afaceri, acelor oameni care intra in permanenta in contact cu oamenii, pentru o buna intelegere si comunicare. Sunt recomandate pentru atingerea oricaror scopuri patronate de Mercur: calatorii, studii, afaceri, prietenie, colaborare, miscare, comunicare, literatura, relationare, impacare, dialog, cunoastere, exprimare. Protejeaza impotriva greselilor, a erorilor de perceptie, a relatiilor negative, a neintelegerilor in plan relational, a esecului financiar. Mesajul lor: comunica, intra in legatura cu lumea, afla, cunoaste! 


RAC. Cristale albe, incolore
Guvernate de Luna, cristalele ALBE, INCOLORE, ARGINTII confera puritate si liniste interioara, o forta de protectie impotriva oricarui tip de pericol. Deschid la nivel emotional pe cei care nu stiu sa iubeasca, sporesc instinctul matern si imbunatatesc relatiile de familie, ajuta la mentinerea unei stari echilibrate de sanatate. Imbie la schimbari periodice in viata individului, maresc romantismul, emotivitatea, capacitatea de a iubi (recomandat celor care nu stiu sa-si exprime sentimentele). Pe femei le face mai calde, mai atragatoare, iar pe barbati ii ajuta sa inteleaga mai bine universul feminin. Sunt pietre in general feminine, dar barbatii le pot purta pentru a deprinde calitatile tipic feminine: intuitie, dragoste, intelegere. Calmeaza, relaxeaza, confera somn linistit si vise revelatoare, aduc la lumina energiile pozitive si le anihileaza pe cele negative. Protejeaza impotriva bolilor, a atacurilor psihice negative, a gandurilor negre, a depresiei, a suferintei din dragoste. Sunt recomandate pentru atingerea oricaror scopuri patronate de Luna: familie, domiciliu, sensibilitate, emotivitate, sanatate, casa, ocrotire, sensibilitate, feminitate, copii, maternitate. Confera somn linistit. Sunt pietre indicate pentru mentinerea unei stari bune de sanatate sau, pentru femei, a se purta in timpul sarcinii(maresc fertilitatea). Protejeaza impotriva bolii, a problemelor familiale, a dezordinii si neintelegerilor, a atacurilor psihice. Mesajul lor: ocroteste, deschide-ti sufletul, fii sensibil, asculta! 


LEU. Cristale portocalii sau aurii
Guvernate de Soare, cristalele PORTOCALII sau AURII intra in relatie cu personalitatea individului. Confera energie de a ne manifesta cu mai multa incredere, maresc creativitatea si capacitatea de expresie, ajuta la descoperirea talentelor personale. Stimuleaza, incurajeaza, trimit la actiune. Confera protectie si putere de a reusi in viata. Atrag succesul, afirmarea, reusita, norocul, sansa. Scot la iveala adevarata personalitate sau ajuta la manifestarea propriei individualitati. Alunga timiditatea, neincrederea, ajuta la iesirea din anonimat pentru a arata lumii adevarata valoare. Confera stralucire, unicitate, mandrie celui care le poarta si atrage atentia asupra purtatorului. Sunt pietre optimiste, norocoase, aducatoare de succes. Protejeaza impotriva ghinionului, a nereusitei, a nesansei. Mesajul lor: afirma-ti personalitatea, traieste, impune-te, iubeste, fii mandru de tine! 


TAUR. BALANTA. GEMENI. FECIOARA. Cristale verzi
Guvernate de Mercur si Venus, deopotriva, cristalele VERZI ascund in ele o energie cu totul speciala, fiind aducatoare de noroc si echilibru. Aduc relaxare, calm interior si exterior, aplaneaza conflictele si deschid spre armonie si buna intelegere. Sunt cristale ale poftei de viata, ale sanatatii, ale puritatii naturii, deci confera energia necesara pentru a ne echilibra viata pe toate planurile. Sunt pietre care mentin o stare de sanatate buna (cristale vindecatoare). Sunt recomandate pentru orice scopuri aflate in grija lui Venus: dragoste, casatorie, succes la sexul opus, impacare, armonie, bunatate, calm, liniste, frumusete, dar si a lui Mercur: bani, succes in afaceri, bunastare, afirmare intelectuala, buna relationare, comunicare, studiu, calatorii, impacare. Par a fi cristale „bune la toate”. Protejeaza impotriva pierderilor de bani, a ghinionului, a bolilor, a gandurilor negative. Mesajul lor: fii calm, fii bun, iubeste, colaboreaza, asculta-l pe cel de langa tine! 
Recomandari: AGAT VERDE, AMAZONIT DARK, CRISOCOLA, JASP VERDE, MALAHIT, JAD NEFRIT, FUCSIT, DIOPSID, UNAKIT, JAD SERPENTIN, SERPENTIN DE PERU, AMAZONIT LIGHT, AVENTURIN VERDE, CRISOPRAZ, FLUORIT, JADEIT, JASP VERDE, MOLDAVIT, ONIX VERDE, PERIDOT, PREHNIT, AGAT DE MUSCHI, HELIOTROP, ZOISIT, JASP KABAMBA, SMARALD.


SAGETATOR. VARSATOR. PESTI. Cristale albastre si bleu
Guvernate de Jupiter si Uranus, cristalele ALBASTRE SI BLEU intra deja intr-o lume de deasupra preocuparilor primare ale individului. Deschid accesul spre alte dimensiuni ale lumii, ale spiritului, spre extinderea orizonturilor mai departe de limitele umane. Confera somn linistit cu vise spirituale, calmeaza, inlatura emotiile negative si deschid spre domenii noi de descoperit. Sunt recomandate oricaror scopuri patronate de Jupiter: calatorii, realizare socio-profesionala, bunastare, succes, noroc, sansa, bogatie (financiara si spirituala deopotriva), spiritualitate, cunoastere, elevare spirituala, vocatie, atingerea marilor telurilor, optimism, bucurie de a trai, ascensiune dreptate, sau de Uranus: explorare de noi directii, planuri de viitor, succes, expansiunea constiintei, schimbare pozitiva, revolutie personala, indrazneala de a porni pe cai nebatatorite, prietenie, asociere, colaborare, simpatie. Deschid calea spre viitor si spre implinirea personala. Incurajeaza spre exprimarea personalitatii in libertate deplina, fara limite, sau spre aprofundarea unei forme superioare de cunoastere: spiritualitate, astrologie, cultura, religie, filosofie, educatie. Protejeaza impotriva monotoniei, a plafonarii, a limitarii orizonturilor, a ghinionului si energiilor negative. Mesajul lor: deschide-ti mintea, fii liber sa te exprimi, extinde-te, cauta, exploreaza, fii original si creativ! 
Recomandari: ACVAMARIN, ANGELIT, CUART ALBASTRU, FLUORIT, HOWLIT BLEU, SAFIR, TURCOAZ, LARIMAR, CELESTIT, AGAT ALBASTRU, APATIT, AZURIT, LAPIS LAZULI, SODALIT.CAPRICORN. Cristale negre
Guvernate de Saturn, cristalele NEGRE maresc seriozitatea, pastreaza contactul cu realitatea, deschid ochii spre adevar, ajuta la ancorarea in concret, limpezind confuzia. Scad imaginatia bolnavicioasa, iluzia, visarea, readuc individul cu picioarele pe pamant, pentru a gasi solutii concrete la problemele sale. Confera stabilitate, maturitate, intelepciune, o alta capacitate de intelegere a realitatii. Confera stabilitate, securitate, auto-control, disciplina, rabdare, ambitie. Ajuta la detasare si concentrare, la recapatarea increderii in momente de confuzie. Confera longevitate. Scad stresul, apatia, blocajele, frustrarile, gandurile negative, pesimismul. Ajuta la descoperirea posibilitatilor concrete de rezolvare a situatiilor dificile, la indeplinirea propriului destin, la intelegerea scopului vietii. Sunt recomandate oricaror scopuri patronate de Saturn: cariera, politica, trecerea piedicilor, responsabilitate, seriozitate, maturitate, ascensiune sociala si profesionala. Protejeaza impotriva obstacolelor, a probelor destinului, a greutatilor. Mesajul lor: linisteste-te, detaseaza-te, analizeaza calm situatia si, cu rabdare, ajungi la telul propus! 
Recomandari: OBSIDIAN FULG-DE-NEA, ONIX NEGRU, SARDONIX, TURMALINA NEAGRA, OBSIDIAN NEGRU, TECTITEPESTI. Cristale violet
Guvernate de Jupiter si Neptun, cristalele VIOLET deschid poarta spre lumea spirituala, spre divinitate si latura ascunsa din om, ce asteapta sa fie explorata. Scot la iveala talentele latente, calitatile psihice din om, harurile de clarviziune sau vindecare, capacitatea de daruire si forta de sacrificiu. Sunt pentru spirite elevate sau pentru cele ce tind sa evolueze mai sus decat limitele lumii in care traiesc, pentru cei care stiu ca exista si altceva dincolo de concretetea lumii in care traiesc. Sunt pentru cei care vor sa se dedice unui ideal de credinta, pentru contactul cu divinitatea si universul, pentru accesul la domenii neexplorate: religie, psihologie, parapsihologie, clarviziune, astrologie. Au calitati vindecatoare pentru trup, suflet si spirit. Protejeaza impotriva energiilor negative, a atacurilor psihice, a magiei si gandurilor malefice, aducand mereu lumina divina asupra purtatorului. Mesajul lor: fii sensibil, asculta-ti intuitia, deschide-te spre spiritualitate, exploreaza, viseaza! 
Recomandari: AMETIST, AMETRIN, FLUORIT, SUGILIT, KUNZIT, CHAROIT, AGAT MOV


A scris pentru kristale.ro: Dana Mîndru
MAGAZIN ONLINE: WWW.KRISTALE.RO