Află de aici cum să utilizezi cristalele naturale şi pietrele semipreţioase, astfel încât să lucreze în avantajul tău ca parteneri de încredere.

Intotdeauna pe prima pagina apare cel mai recent articol publicat.
Citeste in ARHIVA BLOG si alte articole interesante publicate in lunile anterioare.
Textele si fotografiile apartin www.kristale.ro & www.acvaria.com

Sub ce nume mai sunt cunoscute cristalele? (Partea 1 - de la A la H)

Sub ce nume mai sunt cunoscute cristalele. Sinonime. Cum se mai numesc cristalele?

ACVAMARINUL  mai poarta numele de: Acvamarină, Acuamarin, Acuamarină, Aquamarin, Beril-Acvamarin.

AGATUL mai poarta numele de: Agată.

AGATUL DE MUSCHI mai poarta numele de: Agat dendritic, Agat de copac, Moss-agat.

AMAZONITUL mai poarta numele de: Feldspat, Amazonită, Amazonit rusesc, Amazonit de Peru.

AMETISTUL mai poarta numele de: Cuarţ violet, Ametistă.

AMETRINUL mai poarta numele de: Citrin-Ametist, Amecitrin, Bolivianit, Tristin.

ANGELITUL  mai poarta numele de: Anhidrit.

APATITUL mai poarta numele de: Apatită

ARAGONITUL mai poarta numele de: Aragonit-Calcit, Aragonit de Peru.

AVENTURINUL  mai poarta numele de: Aventurină.

CALCEDONIA mai poarta numele de: Agata dantelată.

CALCITUL mai poarta numele de: Marmură, Aragonit.

CARNEOLUL mai poarta numele de: Cornalină, Carnelină, Jasp de carne, Calcedonie portocalie.

CELESTITUL mai poarta numele de: Celestină.

CHIHLIMBARUL mai poarta numele de: Ambra, Copal.

CITRINUL mai poarta numele de: Sitrin, Sitrină, Citrină

CRISOCOLA mai poarta numele de: Crisocol.


CRISOPRAZUL mai poarta numele de: Jad australian.

CUARTUL mai poarta numele de: Cuarţ incolor, Cuarţ transparent, Cleştar, Cristal de stâncă, Cristal de rocă.

CUARTUL ALBASTRU mai poarta numele de: Aventurin albastru.

CUARTUL FUMURIU mai poarta numele de: Cuart Fume, Cuarţ cenuşiu.

CUARTUL ROZ mai poarta numele de: Cuart trandafiriu, Cuart Rose, Cherry Cuarţ.


CUARTUL RUTILAT mai poarta numele de: Cuart cu rutil auriu, Parul lui Venus.

CUARTUL TURMALINAT mai poarta numele de: Cuarţ-Turmalină, Cuarţ cu incluziuni de Turmalină, Turmalina în matrice de cuarţ

DIOPSIDUL mai poarta numele de: Crom-diopsid, Diopsită.

FLUORITUL mai poarta numele de: Fluorină.

FUCSITUL mai poarta numele de: Fucsit cu rubin, Rubin în fucsit, Rubin în matrice de Fucsit, Muscovit


GRANATUL mai poarta numele de: Granată, Almandin, Granat preţios, Granat sirian, Granat nobil.

HELIOTROPUL mai poarta numele de: Piatra Sângelui (Bloodstone) Jasp Heliotrop, Matostat, 

HEMATITUL  mai poarta numele de: Hematită.

HIPERSTENUL mai poarta numele de: Hypersten

HOWLITUL ALB mai poarta numele de: Haulit, Magnezit, Turcoaz alb.

HOWLITUL BLEU mai poarta numele de: Magnezit bleu Turcoanit, Turquanit.

---Va urma---

A scris pentru kristale.ro: Dana Mîndru
MAGAZIN ONLINE: WWW.KRISTALE.RO

Se spune despre cristale că...

TURCOAZUL îşi schimbă culoarea când se apropie un pericol, când cineva vorbeşte de rău sau intenţionează să facă rău celui care poarta piatra.

TURCOAZUL simte invidia şi ura celor care vor răul şi dă un semn de avertisment (prin culoare)

TURCOAZUL poate prevesti moartea (se sparge atunci când anunţă o moarte iminentă), boala sau infidelitatea.

…dacă se bea dintr-o cupă de AMETIST - sau care conţine un Ametist - se poate  preveni intoxicarea şi poate vindeca betia. De aceea este una din pietreel considerate un ajutor de nădejde în eliberarea de vicii nedorite.

celebra nuanţă de la mânâstirea Voroneţ a fost obţinută din LAPIS LAZULI.

LAPIS LAZULI este una dintre cele mai vechi pietre de pe pamant.

…unele culturi stravechi pretuiau LAPIS LAZULI mai mult decat aurul.

… egiptenii şi babilonienii apreciau foarte mult LAPIS LAZULI. Era considerata piatra sacra, ce insotea adeseori mumiile in mormant, pentru a le ghida dupa moarte.

...pigmentii de pe templele egiptene erau realizati din praf de pietre, printre care mult din LAPIS LAZULI si TURCOAZ.

…masca mortuară a lui Tutankhamon este încrustată cu LAPIS LAZULI, TURCOAZ şi CARNEOL.

 Profetul Mohhamed si Napoleon purtau CARNEOL

... Imparatul Nero purta monoclu acum 2000 de ani cu lentile de ACVAMARIN.

MOLDAVITUL este singura piatra de origine extraterestra de pe pamant! Este una dintre cele mai vechi pietre de pe pamant, gasindu-si originea odata cu formarea planetei. Pentru ca este o piatra de natura extraterestra, se spune ca mesajul sau pentru locuitorii Pamantului trebuie descoperit prin stimularea intelepciunii.

…legende asiatice stravechi spun ca MOLDAVITUL ar proveni de pe Sirius si legendele despre Atlantida fac deseori referire la acest cristal. 

…cele mai importante locuri cu incarcatura spirituala de pe pamant ascund in ele bucati de MOLDAVIT: Mecca, Tibet, Israel. 

…se spune ca una din pietrele cu care era incrustata sabia Excalibur era MOLDAVIT.

…adeseori se vorbeste despre MOLDAVIT ca despre Piatra Filosofala. Era folosit de alchimisti.

...fiind in stransa conexiune cu Luna, efectele PIETREI LUNII se resimt mai intens in functie de fazele Lunii: este mai intensa in faza de crestere.

...că unele cristale sunt încă nedescoperite pe pământ, aşteptând să fie aduse la lumină atunci când omenirea va atinge vibraţia necesară nivelului de conştiinţă al cristalului. Unele din cele mai recent descoperite sunt Sugilit (1944), Larimar (1916), Charoit (1978) s.a.m.d.

...Va urma...

A scris pentru kristale.ro: Dana Mîndru
MAGAZIN ONLINE: WWW.KRISTALE.RO

Ai intrebari despre cristale? Iti raspundem!De cand lucrez cu cristalele, am primit sute de intrebari despre aceste minunatii ale pamantului! Unii nu inteleg rolul lor, alti au impresia ca un cristal poate avea orice culoare. Unele persoane cred ca sunt un medicament care isi face efectul peste noapte sau un dispozitiv care e musai sa le rezolve lor problemele... Altii cred ca le pot face rau, altii nu stiu ce pot face ele cu adevarat! Unii se indoiesc de sursa cristalelor, intrebarea cea mai frecventa fiind "sunt naturale?". In acest spatiu, am sa ofer raspunsuri la multele intrebari cu care m-am confruntat in cei peste 15 ani de cand am descoperit si studiat acest vast domeniu. (A scris pentru kristale.ro: Dana Mîndru)

De unde sa cumpar cristale:
RASPUNS KRISTALE.RO: AICI
Ce inseamna daca pierzi un cristal la care ai tinut mult? [DIANA, sept.2016]
RASPUNS KRISTALE.RO: exista mai multe povesti despre acest lucru. Prima spune ca disparitia cristalului este un avertisment ca ceva nu tocmai fericit poate sa se intample, deci un semnal de alarma si ar fi bine sa acorzi atentie eventualelor situatii riscante in perioada imediat urmatoare. Alta varianta spune ca scopul pentru care ai purtat sau ales cristalul respectiv a fost atins, misiunea lui s-a incheiat si deci cristalul a ales sa plece de la tine. Asa cum, initial, el te-a ales pe tine ca sa te ajute pentru un anumit vis, la fel tot el alege sa plece pentru a-ti demonstra ca si-a indeplinit misiunea pentru care a fost programat si acum poti cauta alt cristal, poate mai potrivit pentru planurile tale viitoare.
Ce insemna daca visezi un cristal, te conectezi in vis cu el dar nu il detii si nici nu ii sti denumirea doar culoarea (verde stralucitor). [DIANA, sept.2016]
RASPUNS KRISTALE.RO: Atunci ar fi bine sa-l cauti in realitate, sa iti mai clar amintesti cum arata, sa il vizualizezi si fii sigura ca va ajunge la tine! E semn ca ai nevoie de acel cristal, deci cauta-l mai departe. Daca te-ai conectat cu el in vis, inseamna ca ii vei simti vibratia atunci cand il vei gasi, deci umbla prin magazinele de specialitate, cauta poze pe net cu cristale ca sa il recunosti. Verde stralucitor poate fi cristalul de PERIDOT, SMARALD, MALAHIT, AVENTURIN VERDE, CRISOPRAZ, CRISOCOLA.
Se poate purta un pandantiv (cu carlig) de cuart fumuriu pe un snur din  piele naturala (probabil de la animal sacrificat)? [ILINCA, oct.2016]
RASPUNS KRISTALE.RO: Cristalul este element natural, ca atare ar fi bine sa fie asociat cu orice alt element natural. Da, din pacate pielea este de origine animala, deci ideal ar fi sa evitam astfel de situatii, dar nici elementele artificiale nu sunt o alternativa tocmai fericita. Ca atare, dintre doua rele, pielea naturala este totusi optiunea cea mai buna.
Se pot purta 2  cristale pe acelasi snur (de ex cuart transparent + cuart fumuriu) pe  acelasi snur sau e indicata purtarea lor separata? [ILINCA, oct.2016]
RASPUNS KRISTALE.RO: Se pot purta oricate cristale odata, ele nu se "cearta" intre ele, nu se resping. Rare sunt cazurile de respingere si atunci le resimtim direct asupra noastra si vom sti sa le "despartim". Nu exista reguli stricte despre ce sa combinam, ce sa purtam sau sa nu purtam concomitent - ca atare insusi corpul nostru va spune daca poti purta acele cristale toate odata sau nu. Dar combinatia spusa de tine e buna: e vorba de doua cuarturi, deci sunt "rude" din aceeasi familie a cuartului si nu au de ce sa nu se "impace" bine intre ele. Deci se pot purta si impreuna si separat, fara probleme! Singurul lucru care trebuie facut separat e programarea, deci nu dati mai multe programe aceluiasi cristal, ci fiecare trebuie sa aiba propriul lui scop de atins. Un cristal = un vis, si, cum avem mai multe vise, putem purta mai multe cristale, fiecare ales si programat pentru un unic scop. Daca l-a atins, purificam, incarcam, reprogramam! 
Port o piatra care nu apare in lista de corespondente zodiacale. E bine sa il port in continuare?

RASPUNS KRISTALE.RO: Desigur! Nu exista "pietre rele", care pot avea efecte neplacute - decat daca nu au fost purificate - ci orice cristal are efectele sale benefice. Daca este un cristal care va place, il puteti purta in continuare fara griji.Nu uitati ca aceste corespondente zodiacale, numerologice, astrologice etc, sunt pur orientative. Ele pot diferi de la o sursa de informare la alta, de aceea sfatul nostru este: purtati cristalul care va atrage. Daca o piatra va "cheama" vizual si o doriti, inseamna ca aveti nevoie de ea in acel moment si e bine sa o purtati.
Am cumparat de pe kristale.ro un anumit cristal si dupa aceea am vazut ca nu e caracteristic zodiei mele. Sa il port?
RASPUNS KRISTALE.RO: Sigur. Daca l-ati ales dupa anumite considerente - aspect, culoare, calitati metafizice, efecte asupra sanatatii - inseamna ca ati avut nevoie de energia lui in acest moment, deci nu conteaza ca nu apartine zodiei. Corepondentele zodiacale sunt orientative, pentru cei care nu stiu ce sa aleaga din multitudinea de cristale existente.Recomandarea noastra este sa nu tineti cont neaparat de corespondentele zodiacale, pentru ca ele sunt recomandari pur orientative care, intr-adevar, difera de la o carte la alta. 
In alte carti am gasit alte corespondente intre cristale si zodii. Dupa care sa ma iau?
RASPUNS KRISTALE.RO: Noi va recomandam sa alegeti cristalul care va cheama! Sau alte criterii de selectie a cristalului potrivit: 1. CULOARE: alegeti dupa culoarea specifica zodiei dv. sau culoarea dv. favorita2. ATRACTIE: alegeti cristalul care va atrage cel mai mult3. CALITATI: alegeti cristalul analizand calitatile sale metafizice. De exemplu, daca doriti mai mult noroc in dragoste, alegeti un cristal care are calitatea de a va conferi mai mult succes in plan sentimental. 
Am un ametist specific zodiei mele, dar mie imi place mai mult alt cristal, care nu ma reprezinta zodiacal. Ce sa fac?
RASPUNS KRISTALE.RO: Purtati-l pe cel care va place cel mai mult, pentru ca inseamna ca de energia lui aveti nevoie acum. Pastrati ametistul deoparte, pentru a-l purta atunci cand veti simti nevoia. Va exista un moment in care il veti dori in locul celui care va place mai mult, in functie de stare. Sau le puteti alterna de la o zi la alta, de la o saptamana la alta etc.  
A scris pentru kristale.ro: Dana Mîndru
MAGAZIN ONLINE: WWW.KRISTALE.RO

De unde provin numele cristalelorACVAMARIN provine din latină: aqua - apa + marina - marin = apa mării
AGATA provine de la numele râului Achates dun Sicilia
AMAZONIT provine  de la fluviul Amazon, pe lângă care unde a fost descoperit
AMETIST  provine din greacă, amethystos = împotriva beţiei
AMETRIN provine din combinaţia numelui Ametist şi Citrin
ANGELIT  provine de la angel = înger
APATIT provine din greacă, apate = înşelător (pentru că era uşor de confundat cu alte pietre)
ARAGONIT provine de le numele zonei Aragon din Spania
AVENTURIN provine din greacă: ventura = din întâmplare
AZURIT provine din persană: lazhuward = ca cerul
CALCEDONIE provine de la numele unui oraş antic, Khalkedon
CALCIT provine din latină: calcis = var
CARNEOL provine din latină: carneus = carne
CELESTIT provine de la cuvântul celest = din stele
CHAROIT provine de la râul Chara din Sicilia
CHIHLIMBAR  provine din araba: al anbar = auriu
CITRIN provine din latină: citrus = lămâie
CORAL provine din greacă: korallion = coral roşu
CRISOCOLA provine din greacă: chrysos = auriu - kolla = clei şi înseamnă clei de aur
CRISOPRAZ provine din greacă: chrysos = auriu/galben, prasios = praz
CRISTAL provine din greacă: krystallos = gheaţă
DIAMANT provine din greacă: adamas = invincibil
DIOPSID provine din greacă: di = doi + opsis = înfăţişări
DISTEN provine din greacă: di = doi, stenos = rezistent, dur
DUMORTIERIT provine de la numele celui care l-a descoperit: Eugen Dumortier
FLUORIT provine din latină: fluorum = lichid
GRANAT provine  din latină: granum = grăunte
HELIOTROP provine din greacă: helios = soare + trepein = a se întoarce după
HEMATIT provine  din greacă: haima = sânge
HIPERSTEN provine din greacă şi înseamnă foarte puternic
JADEIT provine dintr-o spaniolă veche, ijada = rinichi
JASP provine din greacă: iaspis = jasp
LABRADORIT provine de la numele zonei - Labrador - în care se găseşte
LAPIS LAZULI provine din latină: lapis = piatră, lazuli = azuriu
LARIMAR - Numele provine de la combinatia a doua nume: Larisa - numele fiicei celui care a descoperit piatra + Mar- numele spaniol pentru mare. 
LEPIDOLIT provine din greacă: lepidos = scară şi lithos = piatră
MALAHIT/MALAHIT provine din latină: molochitis şi greacă: malache, ambele înseamnă nalbă
MOLDAVIT provine de la numele răului Moldau (Vltava) unde s-au descoperit prima oară
MORGANIT - provine de la numele descoperitorului pietrei J.P. Morgan
NEFRIT provine de la grecescul nephros = rinichi
OBSIDIAN provine de la numele dat sticlei de natură vulcanică Obsian
OLIVINA provine din latină: oliva = măslină
ONIX provine din latină: onux = unghie
OPAL provine din sanscrită: upala = piatră preţioasă
PIRITA provine din greacă: pyr = foc
RODOCROZIT provine din latină: rhodon = trandafir - chros = culoare şi înseamnă culoarea trandafirului
RODONIT provine din greacă: rhodon = trandafir
RUBIN provine din latină rubelus = roşu
RUTILAT provine din greacpă rutilus = roşu
SAFIR provine din greacă: sappheiros = piatră azurie
SARDONIX combină numele a două minerale diferite: sard+onix
SERAFINIT provine de la seraphim = serafim
SHUNGIT provine de la numele zonei în care a fost descoperit: satul Shunga din Rusia
SMARALD provine din greacă: smaragdos = smarald
SODALIT provine din greacă lithos = piatră
SUGILIT provine de la numele celui care a descoperit piatra K. Sugi
TANZANIT provine de la numele zonei în care a fost descoperit: Tanzania
TECTITA provine din greacă: tektos = topit
TOPAZ vine de la insula Topazos din Marea Roşie unde se crede că a fost descoperit prima oară
TURCOAZ provine din franceză: turquoise = turcesc
TURMALINĂ  provine din Sri Lanka: turamali = cea care atrage cenuşa
UNAKIT provine de la zona în care a fost descoperit: munţii Unaka din SUA


ZOISIT provine de la numele unui comerciant austriac Sigmund von Zois

A scris pentru kristale.ro: Dana Mîndru
MAGAZIN ONLINE: WWW.KRISTALE.RO

Confuzii intre cristale (de la A la Z)

Se pot confunda cristalele? 
Sigur, asemanarea lor - la prima vedere - poate fi izbitoare, de aceea e bine sa cumparati un cristal de la magazine specializate.

ACVAMARINUL poate fi confundat cu Angelitul, Topazul bleu, Amazonitul Light, Celestitul
ACVAMARIN
AMAZONIT

AGATUL VIOLET poate fi confundat cu Ametistul
AGAT MOV
AMETIST
AGATA ALBA poate fi confundata cu Onixul alb, Coralul alb, Jadul alb, Calcitul alb, Piatra Lunii.
AGATA ALBA
ONIX ALB
AGATUL DE MUSCHI poate fi confundat cu Heliotropul, Prazemul, Aventurin verde
AGAT DE MUSCHI
HELIOTROP

AMAZONITUL LIGHT poate fi confundat cu Acvamarinul, Crisoprazul, Jadul, Turcoazul. 
AMAZONIT LIGHT
 JADEIT

AMAZONITUL DARK/RUSESC poate fi confundat cu Aventurin verde inchis, Prazemul, Zoisitul, Fucsitul.
AMAZONIT RUSESC/DARK
PRAZEM

AMETISTUL poate fi confundat cu Agatul violet, Charoitul, Sugilitul, Fluoritul.
AMETIST
FLUORIT

AMETRINUL poate fi confundat cu Ametistul.
AMETRIN
AMETIST

ANGELITUL poate fi confundat cu Acvamarinul, Calcitul albastru, Calcedonia albastra, Topazul, Safirul, Celestitul.
ANGELIT
AMAZONIT

APATITUL poate fi confundat cu: Safirul, Angelitul, Sodalitul, Acvamarinul, Fluoritul.
APATIT
SAFIR

ARAGONITUL poate fi confundat cu Jaspul  Peisaj
ARAGONIT
JASP PEISAJ

AVENTURINUL VERDE poate fi confundat Amazonitul rusesc, Jaspul verde, Agatul verde, Prazemul, Smaraldul, Diopsidul, Fucsitul.
 AVENTURIN VERDE
 PRAZEM

AVENTURINUL ORANGE poate fi confundat cu Agatul rosu, Carneolul, Piatra Soarelui.
AVENTURIN ORANGE
CARNEOL

AVENTURINUL GALBEN poate fi confundat cu Jadul colorat in galben, Jaspul galben, Agatul galben
AVENTURIN GALBEN
CALCIT GALBEN

AZURITUL poate fi confundat cu Lapis Lazuli,. Sodalit, Dumortierit 

CALCEDONIA ALBASTRA poate fi confundata cu Agatul bleu, Acvamarinul, Angelitul, Cuartul albastru, Lapis Lazuli.
CALCEDONIE ALBASTRA
CUART ALBASTRU

CALCEDONIA BLUE-LACE poate fi confundata cu Agatul bleu, Angelitul
CALCEDONIE BLUE-LACE
 AMAZONIT LIGHT
CALCITUL poate fi confundat cu Aventurinul galben, Jaspul Galben
CALCIT GALBEN
JASP GALBEN

CARNEOLUL poate fi confundat cu Agatul rosu, Aventurinul orange, unele variante de Jasp rosu
CARNEOL
AVENTURIN ORANGE

CELESTITUL poate fi confundat cu Acvamarinul, Angelitul, Selenitul
CELESTIT
ACVAMARIN

CHAROITUL poate fi confundat cu Ametistul, Lepidolitul, Sugilitul.

CHIHLIMBARUL poate fi confundat cu plasticul si Citrinul.
CHIHLIMBAR
CITRIN

CITRINUL poate fi confundat cu unele varietati de Calcit galben, Cuartul rutilat, Aventurin galben, Topazul galben
CITRIN
CALCIT

CORALUL ALB poate fi confundat cu Agata alba, Jadul alb

CRISOCOLA poate fi confundata cu Azuritul, Malahitul, Smaraldul, Prazemul, Aventurinul verde.
 CRISICOLA
 MALAHIT

CRISOPRAZUL poate fi confundat cu Jadeitul, Amazonitul light.
CRISOPRAZ
JADEIT

CUARTUL poate fi confundat cu sticla, topazul incolor.

CUARTUL ALBASTRU poate fi confundat cu Agatul albastru, Calcedonia albastra, Angelitul, Sodalitul.
CUART ALBASTRU
ANGELIT

CUARTUL FUMURIU poate fi confudat cu Cuartul turmalinat, Obsidianul negru, Cuartul.

CUARTUL ROZ poate fi confundat cu Jadul colorat in roz, Agatul colorat in roz, Cuartul cherry, Opalul roz, Rodocrozitul, Lepidolitul, Turmalina roz.
CUART ROZ
OPAL ROZ

CUARTUL RUTILAT poate fi confundat cu Citrinul, Cuartul turmalinat, Topazul.
CUART RUTILAT
 CITRIN

CUARTUL TURMALINAT poate fi confundat cu Cuartul, Cuartul rutilat.
CUART TURMALINAT
CUART RUTILAT

DIOPSIDUL poate fi confundat cu Aventurinul verde, Smaraldul, sticla.
DIOPSID
 AVENTURIN

DUMORTIERITUL poate fi confundat cu Apatitul, Sodalitul, Cuartul albastru, Lapis Lazuli, Azuritul.
DUMORTIERIT
SODALIT

FLUORITUL poate fi confundat cu Ametistul, Jadeitul, Acvamarinul, Amazonitul.
 FLUORIT
 AMAZONIT

FUCSITUL poate fi confundat cu Aventurinul verde, Zoisitul.
FUCSIT
 ZOISIT

GRANATUL poate fi confundat cu Rubinul sau Turmalina Roz.

GRANAT
RUBIN

HELIOTROPUL poate fi confundat cu Agatul de muschi, Agatul verde, Jaspul verde, Aventurinul verde
HELIOTROP
PRAZEM

HEMATITUL poate fi confundat cu otelul, fierul, pirita, Tiger Iron, Hiperstenul.

HEMIMORFITUL poate fi confundat cu Jadul, Amazonitul, Turcoazul, Crisocola, Larimarul.

HIPERSTENUL poate fi confundat cu Obsidianul negru, Ochi de soim, Hematitul.
 HIEPRSTEN
OCHI DE SOIM

HOWLITUL ALB poate fi confundat cu Agata alba.
HOWLIT ALB
AGAT ALB


HOWLITUL BLEU poate fi confundat cu Turcoazul.
HOWLIT BLEU
 TURCOAZ


JADEITUL poate fi confundat cu Amazonitul, Crisoprazul.

JADEIT
CRISOPRAZ

JADUL ALB poate fi confundat cu Piatra Lunii, Agata alba sau Howlitul alb.

JADUL NEFRIT  poate fi confundat cu Aventurin verde, Jasp Verde,
JAD NEFRIT
AVENTURIN VERDE

JASPUL RIOLIT  poate fi confundat cu Unakitul.
JASP RIOLIT
UNAKIT

JASPUL GALBEN  poate fi confundat cu Aventurinul galben, Agata galbena, Calcitul galben.
JASP GALBEN

AVENTURIN GALBEN


JASPUL VERDE poate fi confundat cu Agatul verde, Riolitul, Aventurinul verde, Jadul Nefrit.
JASP VERDE

JAD NEFRIT

JASPUL MOOKAIT  poate fi confundat cu Jaspul rosu sau Jaspul galben.
JASP ROSU
JASP MOOKAIT

JASPUL TOAMNA poate fi confundat cu Jaspul Leopard, Unakitul.
JASP TOAMNA
 UNAKIT

KIANITUL  BLEU poate fi confundat cu Tanzanitul, Safirul.
KIANITUL ROZ  poate fi confundat cu Opalul roz, Cuartul roz, Turmalina roz.

KUNZITUL  poate fi confundat cu Aventurinul purpuriu, Sugilitul, Lepidolitul, Ametistul, Charoitul.

LABRADORITUL poate fi confundat cu Agatul natur, Serafinitul, Ochi de soim.
LABRADORIT
AGAT NATUR

LAPIS LAZULI poate fi confundat cu Sodalitul, Dumortieritul, Azuritul, Safirul, Cuartul albastru.
LAPIS LAZULI

SODALIT

LARIMARUL poate fi confundat cu Amazonitul light, Angelitul, Cuartul albastru, Acvamarinul.
LARIMAR
AMAZONIT LIGHT

LEMNUL PIETRIFICAT poate fi confundat cu Agatul natur, Aragonitul, Piatra Lunii, Jaspul peisaj, Sardonix.
LEMN PIETRIFICAT

PIATRA LUNII

LEPIDOLITUL poate fi confundat cu Aventurinul purpuriu, Turmalina roz, Opalul roz, Kianitul roz, Rodonit.
LEPIDOLIT
 AVENTURIN PURPURIU

MALAHITUL poate fi confundat cu imitatia cu acelasi nume, Agatul verde, Aventurinul verde.

MAGNETITUL poate fi confundat cu Hematitul.

MOLDAVITUL poate fi confundat cu Jaspul verde, Aventurinul verde, sticla.

OBSIDIANUL NEGRU poate fi confundat cu Agatul negru, Onixul, Sardonixul, Cuartul fumuriu.
OBSIDIAN NEGRU
ONIX NEGRU

OCHIUL DE SOIM  poate fi confundat cu Hiperstenul, Serafinitul.

HIPERSTEN
OCHI DE SOIM
ONIXUL ALB poate fi confudnat cu Howlitul alb, Cuartul laptos, Opalul laptos, Agata alba.
ONIX ALB
OPAL DE LAPTE
ONIXUL NEGRU poate fi confundat cu Turmalia Neagra, Sardonixul, Obsidianul negru.
ONIX NEGRU
TURMALINA NEAGRA
ONIXUL VERDE poate fi confundat cu Jadeitul si Serpentinul de Peru.
ONIX VERDE
JADEIT

OPALUL DE LAPTE poate fi confundat cu Piatra Lunii, Jad alb, Onix alb, Agata alba, Cuartul laptos.
OPAL DE LAPTE
AGATA ALBA
OPALUL ROZ poate fi confundat cu Turmalina roz, Cuartul roz, Lepidolitul, Rodocrozitul.
OPAL ROZ
RODOCROZIT
PERIDOTUL poate fi confundat cu sticla, Jadul serpentin, Moldavitul, Diopsidul.
PERIDOT
JAD SERPENTIN

PERLELE pot fi confundate cu plasticul si sticla (Perle de Mallorca, Perle Swarovski).

PIATRA LUNII poate fi confundata cu Jadul alb, Onixul alb, Agatul de Botswana, Agatul natur, Opalitul.
PIATRA LUNII
AGAT DE BOTSWANA

PIATRA SOARELUI poate fi confundata cu Goldstone, Jasp, Aventurin purpuriu.

PIRITA poate fi confundata cu Hematitul colorat.

PRAZEMUL poate fi confundat cu Amazonitul rusesc, Serpentin, Aventurin verde, Smarald.
PRAZEM
AMAZONIT RUSESC

PREHNITUL poate fi confundat cu Fluoritul, Jadeitul, Moldavitul, sticla. Cuartul rutilat.
PREHNIT
FLUORIT

RODOCROZITUL poate fi confundat cu Opalul roz, Rodonitul, Lepidolitul, Cuartul roz.
RODOCROZIT
OPAL ROZ

RODONITUL poate fi confundat cu Rodocrozitul, Turmalina roz, Lepidolitul, Aventurinul purpuriu.
RODONIT
LEPIDOLIT
RUBINUL poate fi confundat cu Aventurinul purpuriu, Granatul, Turmalina roz.
RUBIN
AVENTURIN PURPURIU

SAFIRUL poate fi confundat cu Sodalitul, Dumortieritul, Kianitul, Tanzanitul, Cuartul albastru.
SAFIR
TANZANIT

SARDONIXUL poate fi confundat cu Onixul, Agatul negru, Obsidianul negru.
SARDONIX
ONIX NEGRU

SELENITUL poate fi confundat cu Piatra Lunii, Opalitul, Cuartul, Celestitul.
SELENIT 
OPALIT

SERAFINITUL poate fi confundat cu Hematitul, Jaspul Verde, Jaspul Kabamba.
SERAFINIT
HEMATIT

SERPENTINUL DE PERU poate fi confundat cu Jadeitul, Aventurinul verde, Smaraldul, Fucsitul.

SHUNGITUL poate fi confundat cu Onix negru, Tectita, Turmalina neagra.
SCHUNGIT
ONIX NEGRU

SMARALDUL poate fi confundat cu Prazemul, Serpentinul de Peru, Aventurinul verde, Fucsitul, Zoisitul.
SMARALD
SERPENTIN DE PERU

SODALITUL poate fi confundat cu Lapis Lazuli, Dumortierit. Safirul.
SODALIT
DUMORTIERIT

SUGILITUL poate fi confundat cu Ametistul, Charoitul, Agatul mov.

TANZANITUL poate fi confundat cu Cuartul albastru, Safirul, Kianitul, Calcedonia albastra.
TANZANIT
CUART ALBASTRU

TECTITA poate fi confundata cu Turmalina neagra, Onixul negru, Schungitul.

TOPAZUL poate fi confundat cu Cuartul, Cuartul rutilat, Citrinul.
TOPAZ
CITRIN

TURCOAZUL poate fi confundat cu Howlitul Bleu.
TURCOAZ
HOWLIT BLEU

TURMALINA ROZ poate fi confundata cu Rubinul, Granatul, Kianitul roz, Opalul Roz, Rodocrozitul, Rodonitul
TURMALINA ROZ
RODONIT
TURMALINA NEAGRA poate fi confundata cu Onixul Negru, Schungitul, Sardonixul, Agata neagra.
TURMALINA NEAGRA
ONIX NEGRU

UNAKITUL poate fi confundat cu Riolitul, Jaspul verde.
UNAKIT
JASP VERDE
ZOISITUL poate fi confundat cu Amazonitul rusesc, Fucsitul, Smaraldul, Prazemul.
ZOISIT
AMAZONIT RUSESC

A scris pentru kristale.ro: Dana Mîndru
MAGAZIN ONLINE: WWW.KRISTALE.RO